Μείνε πιστός στους στόχους σου

Ναι, όλοι έχουμε στόχους! Αλλά πόσοι από εμάς τους επιτυγχάνουμε; Πόσοι είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτούς μέχρι τέλους; Υπάρχει μυστική συνταγή με την οποία μπορούν οι στόχοι σου να επιτευχθούν;

Το να θέσεις έναν στόχο είναι συνήθως εύκολο, το να παραμείνεις πιστός σε αυτόν είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Συχνά ο αρχικός ενθουσιασμός τείνει να φθίνει μετά από ένα χρονικό διάστημα και σιγά σιγά χάνεις την συγκέντρωση στον στόχο σου.

Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος να παραμένεις σταθερός και να συνεχίζεις να δουλεύεις για τον στόχο σου χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου;

Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους. Ας πούμε αν θέλεις να βελτιώσεις την απόδοση σου στη δουλειά, καλό θα ήταν να επικεντρωθείς στην ποιότητα του χρόνου σου παρά στο πόσες ώρες δουλεύεις, εφόσον ήδη συμπληρώνεις οχτάωρο.

Επίσης ο τρόπος που σκέφτεσαι και δρας μπορεί να έχει θετική αλλά και αρνητική επιρροή στην επίτευξη των στόχων σου.

Ξεκίνα λοιπόν από το να διώξεις οποιαδήποτε σκέψη ή πεποίθηση που μπορεί να σε εμποδίζει να παραμείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο σου.

Πολλές φορές μπορεί να είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση στην αρχή αλλά όσο πλησιάζουμε στον στόχο μας να αποκτούμε αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρουμε, αν αξίζουμε την επιτυχία ή αν μπορούμε να την διαχειριστούμε.

Τέτοιου είδους σκέψεις μας κρατάνε πίσω και δεν μας επιτρέπουν να αγωνιζόμαστε για αυτό που θέλουμε.

Ο σωστός τρόπος σκέψης δεν έχει χώρο για τέτοιου είδους αρνητικές σκέψεις. Όταν έχεις τον κατάλληλο τρόπο σκέψης η επίτευξη του στόχου είναι βεβαιότητα για σένα. Ξέρεις ότι μπορείς, το θέλεις και το αξίζεις. Έτσι είσαι ικανός να μην παρεκκλίνεις από την πορεία σου.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» λένε και έχουν δίκιο! Έθεσες τον στόχο σου, έχεις κάνει focus και ξέρεις τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να τον πετύχεις.  Τώρα είναι η ώρα να πιάσεις δουλειά. Δεν  αρκεί η επιθυμία, αυτό που κάνει την διαφορά είναι οι πράξεις. Και όχι που και που αλλά συνέχεια. Μόνο αν σκέφτεσαι και πράττεις συνεχώς με μόνο προσανατολισμό τον στόχο σου μπορείς να τον επιτύχεις.

Η επένδυση του χρόνου και της απαραίτητης ενέργειας θα σε βοηθήσει να προχωράς σταθερά προς την επιτυχία.

Όποιον και αν ρωτήσεις έχει όνειρα και στόχους τι κάνει όμως για να τους πετύχει; Με την σκέψη μόνο δεν πέτυχε κανείς! Οι πράξεις είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση στα όνειρα σου. Άλλωστε τι καλύτερο από το να δουλεύεις για τους στόχους σου; Η προσπάθεια και μόνο θα αποτελέσει βασικό κίνητρο για να συνεχίσεις.

Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο αρετές που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Κατά την διάρκεια της πορείας προς τον στόχο σου θα συναντήσεις πολλές φορές εμπόδια. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να λυγίσεις και να τα παρατήσεις. Εδώ θα δοκιμαστεί η αντοχή σου και θα διερωτηθείς αν πραγματικά ο στόχος αξίζει τον κόπο σου.

Διάβασε επίσης: Αγάπησε το σώμα σου!

Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι ευθύς, έχει ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Παρέμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο σου και θα βρεις την υπομονή να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο.

Οι δυσκολίες είναι ίσως και μια ευκαιρία να επιμείνεις και να κερδίσεις περισσότερα, να δείξεις την δύναμη σου και να αποδείξεις στον εαυτό σου πως είσαι ικανός να επιτύχεις τον στόχο σου.

Μάθε λοιπόν να σπρώχνεις περισσότερο όταν βρίσκεις εμπόδια γιατί η ήττα δεν είναι επιλογή για εσένα.
Διάβασε επίσης: Πως να αυξήσω το μεταβολισμό μου;

πηγή

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

evimerologio | about | επικοινωνία | onlinediet | όροι χρήσης & προστασία προσωπικών δεδομένων