απώλεια λίπους μέσω της αερόβιας άσκησης,
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάψιμο λίπους και πως θα το πετύχω!

Share this

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η αερόβια άσκηση συντελεί στο κάψιμο του λίπους. Για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια λίπους μέσω της αερόβιας άσκησης, η προπόνηση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να καίγεται λίπος και όχι μόνο θερμίδες.

Πιο συγκεκριμένα, η απώλεια θερμίδων είναι δεδομένη με την ενασχόλησή μας με την άσκηση, αλλά για την ενεργοποίηση των αποθεμάτων λίπους θα πρέπει να λάβουν χώρα πολύπλοκες μεταβολικές διαδικασίες.

Οι παράγοντες που επιδρούν στην ενεργοποίηση των αποθεμάτων λίπους είναι οι εξής:

Διάβασε επίσης: Η αξία του πρωινού!!!

1. Η ένταση της άσκησης:
Όταν η άσκηση είναι έντονη η παραγωγή ενέργειας γίνεται χωρίς την παρουσία οξυγόνου, δηλαδή αναερόβια, καίγοντας κυρίως γλυκόζη.
Αντίθετα, όταν είναι χαμηλή έως μέτρια η παραγωγή ενέργειας γίνεται με την παρουσία οξυγόνου, δηλαδή αερόβια, με κύρια πηγή ενέργειας το λίπος. Με το χαρακτηρισμό “χαμηλή ως μέτρια” εννοούμε ότι η καρδιακή συχνότητα θα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στο 60% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας. Η μέγιστη καρδιακή συχνότητα (MΚΣ) είναι ο ταχύτερος ρυθμός στον οποίο είναι ικανή η καρδιά σας να χτυπά κάθε λεπτό. Προσδιορίστε τη Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα με το παρακάτω τύπο: (Κατά γενικό κανόνα, αυτή η μέθοδος υπολογισμού δίνει σωστά και ακριβή αποτελέσματα για το 80% των αθλουμένων)

220 – ηλικία = ΜΚΣ (για άντρες)
226 – ηλικία = ΜΚΣ (για γυναίκες)

Διάβασε επίσης: Τελικά “ο έρωτας περνάει από το στομάχι”;

2. Η διάρκεια της άσκησης:
Το ποσό του λίπους που καίγεται με την προπόνηση είναι ανάλογο με τη διάρκειά της. Όσο περισσότερη ώρα κάνουμε προπόνηση, η άσκηση γίνεται όλο και πιο αερόβια, άρα τόσο περισσότερο λίπος καίμε. Έχει αποδειχθεί ότι χρονική διάρκεια άσκησης από 20 λεπτά και πάνω ενεργοποιεί το κάψιμο του λίπους.

3. Το είδος της άσκησης:
Η προπόνηση μεγάλων μυϊκών ομάδων που επιβαρύνουν το σύστημα κατανάλωσης οξυγόνου είναι οι καταλληλότερες για την καύση του λίπους. Π.χ: γρήγορο περπάτημα, τζόκινκγ, κολύμβηση μεγάλων
αποστάσεων, ποδόσφαιρο, ποδηλασία κτλ.

Διάβασε επίσης: Ισορρόπησε εύκολα το βάρος σου μετά τις γιορτές!

H καύση λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δυστυχώς είναι σύνηθες το φαινόμενο να δίνουμε βάση στην άσκηση και όχι στη διατροφή και κατά συνέπεια να οδηγούμαστε στην αύξηση βάρους και σίγουρα στην απογοήτευση. Η κατάλληλη διατροφή σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση μπορούν να οδηγήσουν τόσο στο χάσιμο των περιττών κιλών όσο και στην αποτελεσματική καύση λίπους.


Ξεκίνα σήμερα διατροφή μέσω internet με το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει μια πλήρη και ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και θα είναι προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες.

Απόκτησε το διαιτολόγιο σου με δυο απλές κίνησης, εδώ! 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.