Δίαιτα; Όχι, ευχαριστώ!

Με τον όρο Δίαιτα αναφερόμαστε σε έναν ειδικό τρόπο διατροφής και διαβίωσης που αποσκοπεί – συνήθως – στη μείωση του σωματικού βάρους. Αν με ρωτάγατε όμως αν θα έκανα δίαιτα;  Θα έλεγα όχι, ευχαριστώ!

Υπάρχουν πολλών ειδών δίαιτες, πρωτεϊνικές, αντικυτταριτιδικές, αποτοξίνωτικές, ευεξίας, στερητικές και πολλά υποσχόμενες, τις οποίες μπορείς να τις έχεις και με ένα μόνο κλικ. Δημιουργήματα των ¨ειδικών¨ βασισμένες στον αποκλεισμό κάποιων τροφίμων ή τη μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων δίνουν στη λέξη δίαιτα πολλές εκφάνσεις, κυρίως αρνητικές.

Διάβασε επίσης: Αγάπησε το σώμα σου!

Όλοι θέλουν να είναι υγιείς και να έχουν ένα ωραίο σώμα η απάντηση όμως, δεν βρίσκεται σε θαυματουργά προγράμματα, ελιξίρια και μαγικά τρόφιμα αλλά σε πιο απλές λύσεις όπως τα ισορροπημένα γεύματα. Θα πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένα στη διάρκεια της ημέρας, στην ποικιλία της διατροφής και στην τακτική άσκηση. Μια διατροφή που είναι στερητική και επαναλαμβανόμενη κουράζει και εξαντλεί τον οργανισμό. Δεν χρειάζεται να μετράς θερμίδες, δώσε μεγάλη προσοχή  στην ποιότητα των τροφίμων που επιλέγεις. Η τροφή πρέπει να είναι σύμμαχος για την υγεία σου. Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι άτομα που ακολουθούν συχνά στερητικές δίαιτες αδυνατίσματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν παχυσαρκία στο μέλλον.

Η δίαιτα δεν πρέπει να αποτελεί ένα αυστηρό πλάνο διατροφής αλλά μια εκπαίδευση στη διατροφική αγωγή, που θα σε φτάσει στο στόχο που επιθυμείς βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Διόρθωσε τη σχέση σου με τη τροφή και αυτή με τη σειρά της, θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Διάβασε επίσης: Joy Diet – Μέσα από τη σελίδα Joy Diet μπορείς να έχεις διατροφική υποστήριξη από τη διαιτολόγο καθορίζοντας μαζί το δικό σου στόχο, για ένα υγιή και εφικτό αποτέλεσμα. Με το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει μια πλήρη και ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και θα είναι προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

evimerologio | about | επικοινωνία | onlinediet | όροι χρήσης & προστασία προσωπικών δεδομένων