Blog

Σουφλέ με κοτόπουλο και σπανάκι

474 kcal ・ 15 λεπτά ・ εύκολη

Αυτό το πιάτο είναι και πεντανόστιμο και low-carb! Το ζουμερό κοτόπουλο καλύπτεται με ένα νοστιμότατο μείγμα από τυρί κρέμα και φέτα και ψήνεται στον φούρνο μαζί με το σπανάκι μέχρι να ροδίσει. Η συνταγή αυτή δεν έχει σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, καλό θα ήταν να το συνοδεύσεις με μια μερίδα υδατάνθρακες π.χ. ρύζι. Έτσι θα έχεις ένα γεύμα γεμάτο ενέργεια.

Υλικά για 4 μερίδες:

・4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (1.000 γρ.)

・αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

・ελαιόλαδο (2 κουταλιές του γλυκού, 14 mL)

・1 κρεμμύδι (80 γρ.)

・σπανάκι (1.000 γρ.)

・φέτα (100 γρ.)

・τυρί κρέμα, με χαμηλά λιπαρά (100 γρ.)

・γάλα (20 mL)

Διάβασε επίσης: evimerologio Μαρτίου

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε μια κουταλιά ελαιόλαδο.

3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

4. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κρατάμε στην άκρη. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι.

5. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί στο τηγάνι.

6. Εν τω μεταξύ, αναμειγνύουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα και το γάλα.

7. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα πυρέξ ή μια βαθιά λαμαρίνα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και καλύπτουμε με το μείγμα φέτας και τυριού κρέμα.

8. Ψήνουμε 25 λεπτά στη μεσαία σχάρα στους 220°C.

Διάβασε επίσης: 9 οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής + 9 απλά βήματα για να την ακολουθήσεις.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *