Blog

Τι σημαίνει για σένα ¨υγιεινός τρόπος ζωής¨;


Αλήθεια τι σημαίνει για σένα υγιεινός τρόπος ζωής; 

Πιστεύεις πως ο τρόπος ζωής σου είναι υγιεινός; 

Αν δεν είσαι καθόλου σίγουρη αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιοί είναι οι βασικοί άξονες ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αν πάλι σου φαίνεται δύσκολο στην εφαρμογή, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς…

 

 

 

Όλοι στοχεύουμε να ζήσουμε μια υγιή ζωή, δλδ μια ποιοτική ζωή σε σχέση με την υγεία. 

Καθώς ο υγιεινός τρόπος ζωής σχετίζεται με μειωμένη επίπτωση εμφάνισης μιας μεγάλης κατηγορίας νοσημάτων και βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης έως και 10 χρόνια.

 


Ένας υγιεινός τρόπος ζωής σου δίνει την ικανότητα αλλά και το κίνητρο συνεχώς να ενεργείς με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζεται θετικά τόσο η σωματική όσο και η ψυχική σου υγεία. 


Διάβασε επίσης: 9 οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής + 9 απλά βήματα για να την ακολουθήσεις.

 

Όταν ακούς για  υγιεινό τρόπο ζωής τι είναι αυτό που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό; 

 

 

Για εμένα υγιεινό τρόπο ζωής έχει κάποιος όταν καταφέρνει να διαχειρίζεται το άγχος του. Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Η υγιεινή ζωή δεν θα πρέπει να είναι κάτι πολύπλοκο και σίγουρα όχι κάτι που σου απαγορεύει να κάνεις ότι αγαπάς. Όπως το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς ενοχές ή δεύτερες σκέψεις, να ακόμα λίγο stress στη ζωή μας! 

 

Τι ακριβώς όμως, είναι αυτό που πρέπει να κάνεις;

 

Με το να δημιουργείς καινούργιες και να τροποποιείς παλιές συνήθειες, αλλάζει η ποιότητα της καθημερινότητα σου και σιγά σιγά αυτό οδηγεί σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

 

 

Παρακάτω θα βρεις τους βασικούς κανόνες, που εφαρμόζοντας τους θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο υγιεινή ζωή.


Διάβασε επίσης: Δίαιτα; Όχι, ευχαριστώ!

 

1. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αδιαμφισβήτητα ο ρόλος της διατροφής είναι σημαντικός και βασικός κανόνας είναι να υπάρχει μια ισορροπία τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Μην κάνεις ανορθόδοξες δίαιτες και διατροφές. Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής το σώμα σου αργά ή γρήγορα θα σταθεροποιηθεί σε ένα πιο υγιές βάρος. 

2. Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα. 

Επέλεξε να ξεκινήσεις με κάτι που να σου αρέσει για να σου γίνει συνήθεια. Προσπάθησε να αυξήσεις τους παλμούς της καρδιάς σου τουλάχιστον για μισή ώρα την ημέρα.  

 

3. Φρόντισε να κοιμάσαι καλά και επαρκείς ώρες. 

Μια καλή ρουτίνα ύπνου θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ευκολότερα ένα υγιές βάρος.

 

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από το Brigham and Women’s Hospital και το Harvard Medical School in Boston, ΗΠΑ, η έλλειψη ύπνου ή ο μη ποιοτικός ύπνος αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και διαβήτη.

 

4. Αν καπνίζεις, σταμάτα το! Χτες!!!

Ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο.


Διάβασε επίσης: Τι είναι ευεξία;

 

5. Απόφυγε το άγχος.

Ναι, αυτό είναι το πιο δύσκολο αλλά απαραίτητο. Ξέρεις ότι το  άγχος είναι η βασική αιτία πολλών ασθενειών;

 

6. Αυτοβελτίωση. 

Συχνά η αυτοβελτίωση είναι κάτι που περνάει  απαρατήρητο και δυστυχως δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα ακόμα για αυτόν το τομέα ενω πολλοί είναι αυτοί που σνομπάρουν την ιδέα. Ο κύριος στοχος όμως είναι η συνεχή προσωπική εξέλιξη με σκοπό την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

 

7. Η πρόληψη σώζει ζωές…

είναι ευρέως γνωστό! Για αυτό μην αμελείς ποτέ  το ετήσιο check up σου.


Διάβασε επίσης: Τα superfoods του χειμώνα.

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις κάποιες από αυτές τις αλλαγές, από τη μια στιγμή στην άλλη, σε βάθος χρόνου όμως, θα συνειδητοποιήσεις ότι πέρα από πιο υγιής θα είσαι και πιο χαρούμενη. 


Σίγουρα θέλει χρόνο να φτάσεις τον κάθε στόχο σου αλλά ακόμα και απο τη προσπάθεια της αλλαγής έχεις να αποκομίσεις πολλά οφέλη.
Γιατί πολύ απλά όταν ξεκινήσεις αυτές τις νέες συνήθειες, θα γίνουν ακριβώς αυτό: συνήθειες!