Blog

Δίαιτα; Όχι, ευχαριστώ!

Συνήθως με τον όρο Δίαιτα αναφερόμαστε σε έναν ειδικό τρόπο διατροφής και διαβίωσης που αποσκοπεί-συνήθως-στη μείωση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλών ειδών δίαιτες, πρωτεϊνικές, αντικυτταριτιδικές, αποτοξίνωτικές, ευεξίας, στερητικές και πάρα πολλές πολλά υποσχόμενες, τις οποίες μπορείς να τις έχεις και με ένα μόνο κλικ!

Όλες δημιουργήματα των  ̈ειδικών ̈  βασισμένες στον αποκλεισμό κάποιων τροφίμων ή τη μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων δίνουν στη λέξη δίαιτα πολλές εκφάνσεις, κυρίως αρνητικές.

Εσύ πόσες τέτοιες δίαιτες έχεις δοκιμάσει; και πες μου, πόσες μπορείς να βρεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εδώ μέσα στον κυβερνοχώρο; Όλοι έχουμε πέσει σε αυτήν την παγίδα, να ακολουθήσουμε δλδ μια δίαιτα που βρήκαμε σε κάποια σελίδα, η οποία σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο (γιατί διαιτολόγος δεν είναι!)  είναι εύκολη, γρήγορη και… χωρίς πολύ κόπο έχει σίγουρα αποτελέσματα. Ναι, ξέρω τι θα μου πεις! ότι πλέον δεν τα πιστεύεις αυτά. Αλήθεια το ίδιο σκέφτεσαι και όταν, η μέρα που ξεκινούν οι διακοπές σου πλησιάζει ή η μέρα που θα βάλεις εκείνο το φοβερό ρούχο σου κι εσύ ακόμα να χάσεις το 3-4 ωχ! 5 κιλάκια που σε ταλαιπωρούν;

Διάσε επίσης: Κάψιμο λίπους και πως θα το πετύχω!

Ναι είναι προφανές, όλοι θέλουν να είναι υγιείς και να έχουν ένα ωραίο σώμα. Η απάντηση όμως, δεν βρίσκεται σε ειδικά προγράμματα, ελιξίρια και μαγικά τρόφιμα αλλά σε πιο απλές λύσεις.

Ναι κι αυτό το ξέρεις είμαι σίγουρη! Τι κάνεις όμως για αυτό; Μια διατροφή που είναι στερητική και επαναλαμβανόμενη κουράζει και εξαντλεί τον οργανισμό σου. Δεν χρειάζεται να μετράς θερμίδες, που επίσης είναι κουραστικό. Δώσε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα των τροφίμων που επιλέγεις.

Η τροφή πρέπει να είναι σύμμαχος σου τόσο για την υγεία σου, όσο και για την εμφάνιση σου.

Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι άτομα που ακολουθούν συχνά στερητικές δίαιτες αδυνατίσματος έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν παχυσαρκία στο μέλλον.

Η δίαιτα δεν πρέπει να αποτελεί ένα αυστηρό πλάνο διατροφής αλλά μια εκπαίδευση στη διατροφική αγωγή. Θα σε φτάσει στο στόχο που επιθυμείς βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Βασικά βήματα είναι: α. τα ισορροπημένα γεύματα, που είναι σωστά κατανεμημένα στη διάρκεια της ημέρας, β. η ποικιλία τροφίμων στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και γ. η τακτική άσκηση.

Διάβασε επίσης: Λευκή Vs Μαύρης Ζάχαρης

Να θυμάσαι πως όταν διορθώσεις τη σχέση σου με τη τροφή, αυτή με τη σειρά της θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ κι άλλες… Μην περιμένεις από Δευτέρα να ξεκινήσεις δίαιτα και καλύτερα μην ξεκινήσεις δίαιτα για κανέναν λόγο. Κάνοντας διαφορετικές επιλογές και υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, κάθε μέρα είναι κατάλληλη για μια καινούργια αρχή. Πόσο μάλλον για την την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Καλή Αρχή!!!

One Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *